Hova menjünk konferenciára? - Avagy egy ősz telis-tele értékes programokkal!

 

Az idei ősz igen gazdag programkínálatot nyújt a HR-es szakemberek számára. A rangos szakmai konferenciák fókuszában visszatérő motívumként idén az Y-generációval kapcsolatos ismeretek, a közösségi média szerepe a toborzásban, valamint a munkáltatói márka állnak.

Az alábbiakban rövid ízelítőt nyújtunk 2015 őszi időszakának jelentősebb szakmai eseményeiből.

 

Határok nélkül

Szeptember 30-án a Budapest Music Centerben rendezik meg a Profession.hu idei szakmai konferenciáját és kiállítását „Határok nélkül – avagy a nagy coming back” címmel.

Az eseményen áttekintik a legújabb nemzetközi és hazai szakmai trendeket, a recruitment gyakorlatot. A résztvevők kerekasztal-beszélgetésen, kötetlen formában ismerhetik meg az Y-generáció tagjainkat munkával kapcsolatos attitűdjeit, valamint a külföldön dolgozó HR-szakemberek tapasztalatait.

 A konferencián az érdeklődők megismerhetik a tengerentúli álláskereséssel és toborzással kapcsolatos specialitásokat, kitérve természetesen arra is, hogy ezek hogyan ültethetők át a hazai gyakorlatba. A párhuzamos workhopokon olyan témák kerülnek fókuszba, mint például a globalizációs folyamatok hatásai a munkaerő-piaci és vállalati folyamatokra, a mobil trendek és megoldások, a Citi technology recruitment, valamint a munkáltatói márka kialakítása, annak jelentősége a vállalatok kommunikációs politikájában. A program állófogadással és interaktív csapatjátékkal zárul.

További információ: https://www.profession.hu/hrkonferencia2015 

 

Online toborzási konferencia

Október 7-én ugyancsak a Budapest Music Center ad otthont a HVG éves szakmai rendezvényének, melynek célja, hogy átfogó képet adjon a HR szakma alakulását befolyásoló trendekről és online eszközökről, olyan praktikus ötleteket bemutatva, melyek nemcsak megkönnyítik, de hatékonyabbá is teszik a mindennapi munkát. A rendezvény szlogenje „Azonosítani, felkutatni, elkötelezni”, utalva arra, hogy a munkaerő toborzás és az álláskeresés elsődleges platformja az online tér lett, ezért elengedhetetlen lépést tartani a fejlesztésekkel.

A számos előadás és workshop témái között szerepel többek között például a stratégiai munkaerő-tervezés, az in-house recruitment evolúciója, a politikailag korrekt toborzás gyakorlata, az Y-generációval kapcsolatos ismeretek, a közösségi média alkalmazása a toborzásban, a belső ajánlási rendszer melletti és elleni érvek, valamint hogy miért éri meg jól bánni a jelentkezőkkel.

Bár a rangos szakmai események férőhelyei már beteltek, de még mindig lehet abban reménykedni, hogy időközben valaki visszamondja a jelentkezését, vagy legrosszabb esetben már a következő évi programra is lehet jelentkezni.

További információ: http://konferencia.hvg.hu/online-toborzasi-konferencia-2015.html 

 

Az igazság útjai

Október 13–15 között Visegrádon rendezik a XII. Magyar Munkajogi Konferenciát. Az immáron hagyományossá vált program évek óta nívós társa­dalmi eseményként szerepel a résztvevők naptárában, ahol a három napos program során huszonöt előadóval és mintegy kétszázötven résztvevővel a plenáris előadások mellett több szekcióban folyik az aktuális szakmai kérdések megvitatása.

A konferencia nyitó előadásaként dr. Cséffán József mutatja be az igazságkeresés és a jogértelmezés dilemmáit a munkaügyi ítélkezésben, majd a témához jól kapcsolódik a perbeli bizonyítási teherrel kapcsolatos szeminárium, ahol munkaügyi bírák mutatják be a peres eljárás sikere szempontjából rendkívül lényeges kérdés különböző aspektusait.

A konferencia további részében olyan érdekes munkajogi témák is terítékre kerülnek, mint például a jogellenes jogviszony megszüntetés következményei, a munkavállalói érdekvédelem kilátásai, a külföldi munkavégzéssel kapcsolatos kérdések, az alkalmazottért vállalt felelősség, a rugalmas és kötetlen munkarend, valamint a részmunkaidő kérdései, a személyiségi jogok korlátozhatósága a munkaviszonyban, valamint a munkáltatói felmondás az újabb bírósági gyakorlatban lesznek a fő témák.

További információ: http://www.munkajogikonferencia.hu/ 

 

A munkahelyi adatvédelem és az adatvédelmi törvény változásai

Október 1-jén a Best Western Hotel Hungaria ad otthont a Conforg Oktató és Tanácsadó Kft. adatvédelmi témájú konferenciájának.

A konferencián olyan témák kerülnek terítékre, mint például a munkahelyi adatkezelések főbb szabályai, az irányadó törvényi rendelkezések, a munkavállaló ellenőrzésének szabályai, alapelvei, a munkavállaló megfigyelése, ellenőrzése (kamerák, földrajzi helyzet-meghatározás, stb.), a munkahelyi kommunikáció megfigyelése, ellenőrzése; számítógépek és telefonok használatának ellenőrzése, a munkáltató és munkavállaló jogai, a munkáltató lehetősége a jogszerű ellenőrzés feltételeinek megteremtésére, valamint a jogellenes adatkezelés kockázata, bírósági elmarasztalás, hatósági szankciók lesznek a főbb témák.

További információ: http://www.conforg.hu/index.php/rendezveny-adatlap?rendezvenyId=1242 

 

A rendezvényeken hasznos és sikeres időtöltést kíván a KLG Prominent csapata!

 

 

 

 

Kiemelt referenciáink:


KLG Prominent Kft. 1114 Budapest, Könyves Gy. u. 5. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0461-04, Intézményi akkreditációs lajstromszám: AL2102.